Friday, January 21, 2011

Tanjung Malim

Assalamualaikum…



entry kali nie aku nak cerita sal kehidupan aku kat Tanjung Malim sejak 4 hari bulan 7, tahun lepas... dengar jer tg.malim, perak  otometik aku pikir "alahai, dekat jer tu, boleh balik kampung slalu" yela, dari perlis ke ipoh baru 5 jam...rupa-rupanya, jangkaan aku tersasar ke jalan yang salah....menurut information yang aku dapat dari sorang member aku nih, (dia orang perak, area manjung kot x silap) dia kata dari perlis ke ipoh 5 jam, pastu dari ipoh ke tg.malim plus 2 jam lagi..(T__T) camna nak bodek mak abah aku untuk anta aku tiap2 kali aku abis cuti sem?camna nie? camna nie?






apa2 pun aku bersyukur sangat2 kepada Allah s.w.t kerana memberikan aku rezeki untuk mencari ilmu kat Universiti Pendidikan Sultan Idris, Tanjong Malim Perak nie.







 menurut pemerhatian aku mengenai tg. malim nie, terus terang aku cakap pekan Arau, Perlis (kat kampung aku) jauh lebih baik..."pembetulan, nie bukan nak ngutuk tg.malim taw, cuma pembangunan disini perlu ditingkatkan.." kalau nak ikutkan, tg.malim nie dekat sangat2 dengan kl, lebih kurang sejam jer kalau naik bas...tg.malim kan dekat ngan sempadan selangor, rumah aku pun da masuk area selangor, tapi kampus kat perak...wahh! hehehee~







aku bukan la x suka tg.malim, x sama sekali...! cuma aku sebagai seorang student nie mesti la nak kemudahan2 yang sepatutnya..contohnya kedai buku...walaupun x sehebat Popular, MPH bookstore, Kinokuniya ker tapi at least biarlah ada sebuah kedai yang khas untuk student2 cari buku rujukan... walaupun library kitorang 2 agak besar jugak(4 tingkat kot) tapi adakalanya buku yang kitorang nak xder pun dalam library tu..so, kat mana lagi kitorang nak cari..nak g kl? kalo time ptptn x masok lagi camne? pokai la kitorang...







ok, ni bab barang2 keperluan lak..aku rasa nak cari barang2 keperluan kat sini no prob lah....kat sini semua ada, yang x bestnya bab harga la pulak...mahal kemain...first aku g pekan tg.malim pun aku da nampak perbezaan harga antara sini ngan tempat aku...huish, berbeza sesangat...kalau beza sen2 jer xpe, nie sampai ringgit2 kot... -___-







jom tengok2 pekan tg. malim...


 aku slalu suggest kat kawan aku untuk cat bangunan nie bagi nampak cun sikit, tapi kawan aku lak suggest aku sendiri yang catkan... (T__T)






ni la pekan tg.malim, bangunan yang warna hijau tu pasaraya Big 10, yang warna kuning lak GrandBuy..kalo x silap aku GrandBuy nie shopping complex paling besar kat sini...kalau kat perlis shopping complex nie lebih kurang Borong Dinhh (orang Perlis mesti taw kedai ni)....






 stesen bas tg. malim..port yang paling aku suka bila start cuti... :D 






 aku jamin, kalau semua bangunan nie dicat, mesti cun sangat2...






tiap2 ari sabtu ada pasar malam...macam2 adaaaaa....aku agak terkejut jugak la sebab pasar malam kat sini dibukak pukul 2 petang...tempat aku pukul 4 kowt baru bukak..
















sampai sini je la k..
wassalam..





Tuesday, January 11, 2011

Faizal Tahir - Hanyut - AJL 25 - Final - 9 Jan 2011


assalamualaikum

saje nak cite sal AJL jer nie...(>__<)

mamat nie memang terbaek arr...x sia2 aku minat die..tahniah faizal tahir coz memenangi persembahan terbaik.. =)

wasalam, sayonara......

Sunday, January 9, 2011

Aku Sayang Dia




 Assalamualaikum.....


 entry ni nak cita sal aku punya hewan kesayangan, apa lagi kalau bukan kucing...memang dari kecik lagi aku suka sangat dengan makhluk Allah yang satu ni..sampai kalau jumpa kucing kat mana2 mesti mak, abah, kakak, abang n adik aku akan tunjuk kat aku.."tu kucing tu, amek la bawak balik umah" inilah ayat2 mereka -__-


nak dijadikan cerita dalam family aku ni cuma aku ngan ayah aku jer yang suka kucing, yang lain2 biasa2 jer..serius cakap kucing kat umah aku tu x penah takde, contohnya kalo sekor mati, dalam 2,3 minggu akan ada kucing baru yang datang umah aku...biasa la dengan adanya orang cam aku ni (yang pantang tengok kucing dalam kelaparan), otometik aku akan bagi makanan untuk diorang...sebab 2 diorang x mau p mana dah, nak stay ja kat umah aku...so skang ni kalo ada kucing baru jer yang mai umah kitorang, mak aku akan bagi warning awal2, 'jangan bagi depa makan, satgi depa tak mau balik dah!'  -__-"




 ni la dia kucing kesayangan aku, nama dia 'gemok' sebab dia la kucing yang paling gemok lam umah aku...sejarah asal usul dia sebenarnya bukan dilahirkan kat umah aku pun, dia ni lebih kurang pendatang asing la (sory yer gemok) hehe...


sebenarnya mak dia masa tengah pregnant kat dia mai umah aku mintak makanan, aku pun bagi la...lama kelamaan mak dia tu dah jadi kucing peliharaan kami scara tak langsung! satu je yang hampeh sal mak dia ni adalah dia pi beranak kat umah jiran aku! ada ke patut, aku ni dah la teruja nak nengok anak dia...sabor je la..


satu hari tu (lebih kurang sebulan gemok dilahirkan) seblom nak p sekolah, tersentuh sangat2 hati aku bila tengok mak si gemok nie bawak dia mai umah aku...dah tu dengan 'selamber'nya diorng duduk berdua-duaan ngah memerhatikan aku nak pi sekolah..masyaAllah, comelnya anak dia!!! start ari tu la gemok ditatang bagai minyak yang penuh...waduh2.. okeh2 nengok la gambar2 sayang aku nih...


dia ni suka wat tangan cam tu, berlunjur kot gamaknya..


aku suka pegang tangan dia sebab tangang/kaki dia tu gemok + kembang = comey!


ni port paling fevret utuk dia tido, atas katil aku! huhh -__-


mamat nie pembersih u...hahah~


comeynye la tidoq cam tu...


ni member baik dia, nama opet...opet ni ada abang nama pak itam, pak itam ni kucing yang aku ngan abah aku paling sayang sebelom gemok...tapi pak itam sakit, lepas tu dia hilang camtu jer...sob3..  T_T






ni port baru untuk dia tidoq, mak aku punya almari beras!



encemm la u!! haha~


baru lepas melantak...hehe...







mak aku punya bakul kain... (T_T)




ni saja nak nyakitkan hati aku..huhu~


 
wat ribbon  skit...heheh~


okeh, smpai tang ni saja la....huhu...



wasalam, sayonara...






Saturday, January 8, 2011

Best Friend kiroro


assalamualaikum...

(Best Friends by Kiroro)
best la lagu ni,  maksud dia  pon best sangat cam lagu nie....huhu...video ni khas wat suma kawan-kawan aku yang sentiasa ada dengan aku x kira aku susah atapun senang...aku sayang hampa suma.... enjoy this video!!!


wasalam, sayonara....



Friday, January 7, 2011

jalan-jalan cameron highlands...

assalamualaikum...

entry kali ni just nak cerita sal percutian aku ngan family tersayang kat cameron highlands... sebenarnya kitorang g cameron pon sebab nak antar aku balik upsi jew, dah kebetulan lalu kat jalan nk p cameron 2 mak aku suggest la p tido (eh, tidoq la) kat situ...so, berangkat la kami ke sana... time atas bukit 2 memang meloya tekak + nak termuntah...hurmmm..biasa la jalan bengkang-bengkok, tapi bila sampai ja kat simpang pulai (tempat xcident paling teruk lam sejarah kat malaysia) aku tergamam gak la bab kesan tayar n serpihan-serpihan bas masih ada kat situ...aku yang tadinya nak termuntah la, meloya la terus hilang pas lalu kat situ...seram beb...huhuu... pastu terjumpa la plak ngan kaum2 orang asli ngah menjual madu lebah, orkid la, rebung la, paku pakis la dan bermacam-macan 'la' lagi (ntah hape2)...okeh2...tengok2 la pic nih...heee...


  i'm alwayz miss my family...huk3...


 mak.....miss u la... :'(


 inilah yang dinamakan candid...hehehe...


 yang ni plak dinamakan syok sendiri a.k.a SS...


 bermalam kat Star Regency Hotel, Cameron Highlands...


on da way nak p upsi singgah kat ayaq terjun nih, makan2 n ambik gambaq...huhu...





 ni ape kes??? hehehe  (~_~)





 


 inilah yang dinamakan kenikmatan...ahah..



strawberi cecah coklat..(ala2 siti gitu..)

muka penuh kepiluan apabila bakal dihantar ke upsi...huhu...

okeh, cukup la sampai di sini saja entry kali nie (mak aihh ayat, x bley bah kot)....hehe....

wasalam....sayonara....



Thursday, January 6, 2011

Personas for Firefox | JunjouRomantica

Personas for Firefox | JunjouRomantica

assalamualaikum....

aku suka la design firefox ni...try korang tengok-tengok kat bawah ni yer...

 cun kan? xdala boring ja nk bukak fb, blog dan sebagainya...huhu...


 bagi peminat-peminat anime jepun (cam aku) boleh try design nih...cun banget..


pendek kata, memang banyak ngat design untuk personas for firefox nie...bagi sesapa yang belom ader design utk korang nyer firefox try la klik kat sini.....


http://www.getpersonas.com/en-US/gallery/

wasalam dari aku.....sayonara...


Tuesday, January 4, 2011

Inyaallah Lyrics

Inyaallah Lyrics: "Maher Zain Inyaallah lyrics . These Inyaallah lyrics are performed by Maher Zain Get the music video and song lyrics here. Everytime you feel like you cannot go on You feel so lost That your so alone All you is see is night And darkness all around Y"