Wednesday, August 17, 2011

Wordless Wednesday - Stanza Ratna Pun Boleh ! =D





kehkehkeh... apa pon tak boleh !!!











p/s editing : FAIL !


assalamualaikum babai...



Monday, August 15, 2011

Top 10 Bloggers Pilihan !




1.  Blog Realiti Konspirasi !



kenapa aku suka blog ni sebab banyak kisah kisah lucu dan sedih yang ada dalam blog ni. banyak info info yang brader Zack Zukhairi ni bagi dalam blog nih. kalau ada sesape yang nak melancong ke Jepun dan tak tahu apa apa pasal negara penjajah tu boleh la terjah blog ni. bapak punya banyak info pasal Jepun dalam blog ni. brader ni study dekat Jepun dulu, tu yang serba serbi pasal Jepun ada dalam poket dia jer. 









my pebret nih! aku suka cara Mr.K ni berblog. cara penulisan dia yang selalu mengutuk kaum kaum perempuan yang yanggg...err, korang terjah sendiri la blog Mr. K ni. (batal puasa aku kang!)
eh, orang mengutuk kaum sendiri pun suka ke? yeah, aku suka sebab Mr. K cukup anti dengan perempuan yang gedik, yang kaler rambut bajet Avril, yang pakai tudung macam amah Indonesia...ahh, sudah sudah! tips tips percintaan pun memang best sampai orang panggil dia Doktor Cinta! euwww!! muahaha..









doktor cantik! aku suka blog ni sebab si Fatin Liyana ni sangat sangat cantik dan kiut miut lah. aku suka tengok gambar gambar dia masa photoshoot. cara dia dressing, cara dia mekap, ahh! terjah sendirik la ok. gugurl yang suka berfesyen tu aku sarankan korang cari tips tips berfesyen kat sini. 








ni sorang lagi blogger cantik dan kiut miut! aku suka baca entri Menternak Lemak beliau. aku baca entri dia tu aku rasa macam aku tengah makan apa yang dia makan tu. sama jugak macam Mr. K cakap, aku pun suka tengok Cik Epal ni layan haters dia terutama anonymous. 






5. Blog Maria Elena !


kakak cantik ni pun my pebret. suka tengok dia pakai shawl, suka tengok gambar dia pi melancong, suka tengok gambar dia yang giloz giloz tu =)
p/s aku baru tahu Maria Elena ni baru start pakai tudung tahun lepas. alhamdulillah, dah dapat petunjuk dari-Nya.






6. Blog Hanis Zalikha !


beliau punya followers dah cecah 30k engkau! banyak tak banyak sampai ada yang cakap budak kacukan ni dah mengalahkan Datuk Siti Nurhaliza! yang buat aku bangga lagi pasal Hanis Zalikha ni sebab umur dia sama dengan umur aku! kehkehkeh..









si cantik manis ni baru 19 tahun tak silap aku. tapi dah bertunang baru baru ni. aku suka blog si Irine ni sebab dia cantik dan dia ada buat shopping secara online melalui blog dia. cantik baju baju yang dia jual, perfume pun ada jugak. sekarang ni dia dah buat blogshop sendiri. untuk sesapa yang nak shopping boleh terus ke blogshop Irine. 






8. Blog IniAnwarHadi !



ha tu diaaa! my Anwaq Hadi! =]
ekceli, aku lebih suka tengok video dia daripada baca blog dia. wuwuw! video dia memang terbaik ah! video yang paling terbaik sekali pasal bahasa rempit 'euwww'! bravo bro! kalau nak tengok pandai pandai la korang search kat you tube okeh.









aku memang minat dengan bidang fotografi ni. nak beli DSLR tak mampu lagi, pakai kamera digital Nikon pon kira ok la derr daripada takde terus ='(
serius aku kagum gila gila dengan si Annas Easkey ni! kualiti gambar dia dah macam Nigel Baker engkau! gambar gambar yang dia shoot dah sama macam ANTM ok. aku terjah blog dia mesti nak tengok gambar gambar yang dia shoot. bakal bakal pengantin baru yang tengah dok mencari photographer yang pro tu aku cadangkan korang ambil ANNAS EASKEY ni. harga belakang kira, yang penting kualiti.
p/s kalau aku ambik dia jadi photographer masa aku kawen nanti pun oraitt jugak! kehkehkeh...









ini blog paling brutal aku rasa. serius terbaik dari ladang walaupun ada sesetengah perkataan tu dia main cakap je terus, i mean perkataan yang 18sx ! tapi apa yang dia cakap atau kutukan dia tu memang betul. aku baca blog dia pun boleh angguk kepala laju laju sebab setuju dengan pendapat dia. jom terjah sendiri The Pretty Ugly Me






and the last one is




-




-




-




-













ahh, berangan je lebih !!




ok, assalamualaikum babaii..



Monday, August 1, 2011

Penangan Cendol Yang Macam Haremmm !




Assalamualaikum...




semalam keluar berpoya poya dengan my Best Friends Forever, Jan & Nad. plan asal berempat tapi Mie pulak ada hal. yang BFF kami sorang lagi, Pikah ada di perantauan, beliau tak cuti lagi jadi nak tak nak tiga orang pun tiga orang la. kalau tak, lepas ni susah nak jumpa. lepas raya semua dah start kuliah. nama jer tiga orang tapi bab menyembang mengalahkan seploh orang =)


*sory Nad, terlupa nak ambik gambaq Nad* =(



aku dok pot pet pot pet dalam entry ni bukan apa, ni kes semalam punya pasal. lepas teman Jan beli ayaq untuk melantak time bukak puasa esok, kami pun pi la minum-minum kat situ. tengok menu dia perghh terbaik dari ladang kot!







tengok sana tengok sini dekat menu tu, last last semua order cendol jer. lagipun baru lepas makan tadi. alah, minum sambil bergosip biasa la tu derr  ^^,



dalam seploh minit cendol pun sampai. kami tambah french fries sebagai add-on. perghh dia punya cendol! ber'layer layer' wokk. 




sekali sedut - "wah! terbaik dari ladang" (JAN)

dua kali sedut -  "errr..tak sia-sia kita order cendol ni oii" (AKU)

berkali-kali sedut - "bluwekkk!!!" (JAN & AKU)

"lepas minum cendol ini, saya terasa seperti mahu melempang muka anda Jan!" (AKU)
(-__-)

penangan cendol punya pasal, terus keluar ayat tak boleh blah aku nih!




tengok rupa kemain, tapi hampeh. susu tu banyak sangat depa letak sampai pening sat kepala kami tiga orang! jalan nak balik pun terhuyung hayang. yang si Jan boleh pulak sakit gigi. adehh!



lepas ni sumpah tak mau minum dah cendol kat situ. SERIK. nasib baik la boleh lagi pi terawih malam tadi.



tu la orang cakap, "don't judge a book by it's cover"... kan dah kena (-__-")




ok la, ni ada lebih kurang dua jam lagi sebelum berbuka. 




Selamat menjalani ibadah puasa kepada seluruh umat Islam. 





wassalam, sayonaraaa...