Saturday, October 15, 2011

Lawak-Lawak Sengal Di Facebook

 
 
sekarang ni memang musim orang post lawak-lawak sengal dekat fesbuk eh? ke aku sorang jer yang perasan? kekadang tu ada yang post lawak yang betul-betul sengal, boleh tergelak kehkeh aku depan laptop nih. ada tu yang tak lawak langsung, lebih kurang lawak bodoh la.. yang lawak porno pun ada jugak, lagi la tak boleh blah. ntah hape-hape (-___-')


yang post cerita pasal hari kiamat, pasal kesan-kesan pakai contact lens la, pasal Memey dengan Norman la, pasal video tu video ni. kadang-kadang tu naik semak pulak news feed aku. tapi yang kearah keagamaan tu bagi aku ok la sebab secara tak langsung boleh la aku muhasabah diri aku yang tak termunasabah sebelum ni. terima ksih la kepada sesapa yang post pasal tu. hehe...
* ni ada aku copy paste lawak yang aku rasa memang sengal la. jom baca kat bawah ni haa..
 
 
 Antara soalan bodoh yang selalu ditanya. sure korang sume pernah berdepan dengan situasi macam ni kan? hakhakhak...
 1. Bila org nampak anda baring tutup mata:

S: Ko tidur ke?

J: Tak lah, aku tgh training mcm mana nak mati la..


 
2. Imagine anda bawa tv anda yg rosak ke technician untuk repair dan dia masih juga tanya:

S: Mahu repair tv ke?

J: Tak lah, aku boring je, jadi aku bawa la tv aku ni gi jalan-jalan sini.


 
3. Bila time hujan kawan anda nampak anda keluar, dia tanya:

S: Ko kluar time hujan ni?

J: Eh tak lah, hujan turun lagi sekali baru aku kluar.


 
4. Time ko baru bangun tidur.....

S: Ko dah bangun?

J: Ish, aku tidur sambil jalan ni! 


 
5. Kawan anda call ke telefon rumah anda:

S: Ko kat Mana?

J: Kat pasar malam ni! 

   
6. Kawan anda nampak anda keluar dari bilik mandi basah-basah:

S: Ko baru mandi ke?

J: Mana ada, aku terjatuh dlm lubang tandas lah !


 
7. Anda bediri di dlm lift di tingkat paling bawah sekali tiba-tiba ada orang tanya:

S: Going up ke?

J: Eh tak lah, saya tengah tunggu apartment saya turun ni. 


 
8. Boyfren anda pegi rumah anda bawa sejambak bunga. And anda masih juga tanya dia:

S: Eeeh,bunga ke tu?

J: Tak la sayang! Sawi dengan kubis lah ni.


 
9. Anda di dlm toilet, pintu bekunci, tiba-tiba ada orang ketuk pintu dan dia tanya:

S: Ada orang tak?

J: (Suara Kiut) Takde orang! Tahi yang becakap ni!!
 
 
 
**********************
 

 
APA AKAN JADI.. Kalau binatang ada facebook .. agak-agak apa status mereka ?
NYAMUK : Baru habis ronda rumah Caid .. kenyang burrrpp, alhamdulillah!

 
CICAK : Isteriku tersepit kat celah pintu .. sobs3~

KUCING BETINA: Anak I yg ke-5 baru tanya sapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa..

AYAM : Kawan .. kalau esok aku tak update.. bererti aku dah digoreng..I luv u all jgn lupa wat kenduri arwa......h utk aku ya…

 
NYAMUK: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS…uwaaaaaaa~

 
KUCING: Baru je add awek sebelah umah…keturunan PARSI beb!!!

 
BABI : Aku bengang betoi la...dia pijak taik kucing tapi nama aku yang dia sebut...wei bro! lain kali siasat dulu la siapa yang berak kat depan umah hang..tension arr camni!
 *status babi tu paling tak-boleh-blah! muahahaha..


kalau korang ada lawak-lawak sengal macam ni jom la kongsi-kongsi : )


ok, assalamualaikum babaii...



1 comment:

ratna mintak tolong komen =)