Friday, October 14, 2011

Mimpi Yang Annoying !






assalamualaikum readers *kalau ada*




hari ni topik aku lain sikit daripada biasa. ini semalam punya cerita, ahh straight to the point! entri ni aku nak cerita pasal mimpi aku semalam (-__-')





 semalam aku habis kelas awal, pukul 10 dah habis kelas, lepas tu pi fakulti setelkan benda alah bagai then balik umah. petang tu aku tido, time ni tak mimpi lagi, kalau ada pun aku dah lupa la. apahal benda yang kita mimpi cepat je lupa kan? padahal baru lepas bangun pun dah boleh lupa. why? why?





malam tu dalam pukul 2 pagi baru aku tido. engkau tahu aku mimpi apa? aku mimpi jumpa pilot handsome hoii..wakluuu! ntah macam mana ntah boleh pulak kawan baik aku muncul dalam mimpi tu.








alkisahnya aku dengan kengkawan aku dalam mimpi tu naik kapal terbang. naik ni bukan nak pi mana-mana pun, ni jakun punya pasal. aku dengan kengkawan aku ni pun pakat naik la beramai-ramai nak tengok jadah apa la dalam kapal terebang tuh!






aku ni kemain eksaited, bergambar sakan dalam kapal terebang tuh. dalam tuh opkos lah ada pilot yang jaga kan. aku punya eksaited sampai boleh buat tak tahu jer dekat pilot hensem tuh! hahaha..biar betul aku nih??






dalam dok jakun bergambar tu, tetiba aku jumpa pulak meter yang bebanyak dekat dashboard kapal terebang tuh. atas meter tu dia tulis brand Lenovo engkau! aku punya eksaited sampai terjerit-jerit dekat kawan baik aku tu "woii, brand Lenovo ni weh! sama macam laptop aku la ! jom amek gambar weh!" kejadah apa la mimpi aku? hakhakhak..



*toksah peduli editing aku*





dalam dok eksaited bagai tuh, boleh pulak kapal terbang tu hilang imbangan. dia senget ke tepi, sungguh tak logik! *aku rasa mimpi ni macam nak bagi hint je dekat aku suruh kurangkan berat badan* (-__-")





time tu semua dah gabra dah. bayangkan lah kapal terbang yang berat bertan-tan tu boleh senget? tak ke haru namanya. lepas senget ke tepi tu dia boleh pulak senget ke depan. habis pecah cermin depan kapal terbang tuh. dah la aku duduk bahagian depan dengan pilot hensem tuh! tersungkur aku dengan beliau..hahaha..






lepas tu dengan machonya pilot tu bangun then dia cakap "it's okay! calm down okeh". aku yang gabra ni terus cool tengok muka beliau *giler gatal nak mamp..* :D





dah tu si pilot ni pi start enjin lah pulak! sentap-hati-mak-nak! dalam hati tu hepi ada takut pun ada, hepi sebab kapal terbang tu nak terbang, almaklumla tak pernah naik kapal terbang..haha..







tetiba kapal terbang tu dah keluar asap pulak. tak sempat nak terbang pun, habis semua kengkawan aku pakat lari keluar, aku pun blah la. lari punya lari sampai pulak jalan depan umah aku! celah mana mai jalan umah aku tu aku tak tau la. dah tu aku pun nak masuk je la dalam umah, nak dijadikan cerita ada pulak lori minyak tergolek depan jalan umah aku! tak boleh la aku nak lari masuk umah aku.






dah tu boleh pulak aku patah balik pegi dekat kapal terbang yang nak meletup tu. nampak pulak si pilot yang hensem lagi macho ni senyum kat aku sambil dok baiki kapal terbang tuh. jadah apa la mimpi aku nih.





lepas tu sedar-sedar dah pukul 11 pagi dah. haish, spoil betul ! baru nak memulakan bibit-bibit perkenalan dengan si pilot yang hensem lagi macho tuh..muahahaha..






taklah, aku gurau jer..sepatutnya lepas bangun pagi kita kena ucapkan alhamdulillah sebab masih diberi lagi kesempatan untuk menghirup udara pada hari ni. esok atau lusa belum tentu lagi kita dapat menghirup udara ciptaan Allah s.w.t ni ataupun tak.





takde apa yang menarik pun pasal mimpi aku ni, bagi aku menarik la sebab aku jumpa pilot yang hensem lagi macho tuh! kau hadooo mimpi macam aku???..hahaha



credit to google image






ok, babai....



2 comments:

ratna mintak tolong komen =)