Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday - Dunia Sekarang Dah Tak Sama Macam Dulu...


 


Assalamualaikum...



 ~before~





















~after~






kau nak putih? kau nak kulit licin macam bebi? kau nak tinggi? kau nak kurus? semua terpulang pada kau. yang penting kau pandai bab-bab edit mengedit ni. tak pandai guna photoshop, photo lain berlambak lagi kau boleh guna *terasa*






aku tengok sekarang ni orang yang cantik-cantik kemain dok upload gambar diorang masuk dalam fesbuk. kadang-kadang tu upload gambar buat muka 'duck face' lepas tu buat caption guna bahasa 'euuwww' ! kau dah kenapa? nampak sangat desperate nakkan pujian.






phe-lish lah kaum-kaum hawa sekalian, tak payah nak show-off sangat la. tau la korang memang lawa selawa lawanya. tapi perlu ke news feed kitorang dipenuhkan dengan muka duck face engkorang? nak tegur pun dah kawan sendiri kan, takut terasa pulak satu hal. kalau sekali dua kali kau upload tak kisah la, ni dah berpuluh-puluh naik menyampah lah pulak.






eh, aku ni dah kenapa melalut tak tentu pasal. tajuk kemain wordless. WORDLESS la sangat kan.





ok, assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment

ratna mintak tolong komen =)